Johannes Sigefridus Fabricius

Geslacht
Leeftijd

± 40

Geboren

±1607

te

Jarßum, Emden, Ostfriesland, Deutschland

Gedoopt

te

Overleden

1647

te

Geerdswehr, Ostfriesland, Deutschland

Begraven

te

Vader

Johannes Fabricius

Geboren

±1565

Overleden

>1634

Moeder

NN ab Ewick

Geboren

Overleden

>1634

Relatie te
Met
Geboren
Overleden
Kinderen

Notities

Jaap Niemeijer vermeldt op zijn website (zie bronnen) in de kwartierstaat van Jakob Hulshof het volgende over Johannes Sigefridus Fabricius:

Hij is kort na 25 april 1647 te Geerdesweer overleden en niet in 1674 zoals verschillende bronnen opgeven (Romein). Wellicht is dit het gevolg van het feit, dat de gemeente van Geerdesweer tussen1647 en 1674 geen predikant had. Overigens geven deze bronnen aan dat hij in Wiebelsum zou hebben gestaan. In 1726 schreef E.F. Harkenrodt over hem: "Johannes Siggefridus (dus zonder familienaam)is gelooflijk de zoon van Johannes Siggefridus Cuperus, die zich als balling hier te lande te Jarsum zal hebben opgehouden en die in 1607, als predikant te Grijpskerk in Groningerland te boek staat. Deeze onze Geerdsweerder Siggefridus quam 1643 hier in dienst en is 1647 (na den 25 april) overleden, aangezien zijn hand op die datum in een der armboeken gezien wordt."


Henny Savenije (zie bronnen) vond uit voor Jaap Niemeijer, dat "Geerdesweer" eigenlijk Geerswehr moet zijn. Het is een verdronken dorp, ten zuiden van de plaats Wybelsum.
In het Duits: Geerdswehr. 1699 untergegangene Ortschaft südlich von Wybelsum. Die ausgedeichte Kirche wurde 1700 abgebrochen, die Steine in die Niederlande verkauft. Der hohe Kirchturm aus Tuffstein hatte bis dahin den Schiffern als Landmarke gedient .
De plaats is hier te vinden: http://www.genealogy.henny-savenije.pe.kr/tng/showgooglemap.php?place=Geerdswehr,+Ostfriesland,+Deutschland

Home - Startpagina Frans Vlieg - Bronnen